Három fenséges alma pite cecept

MrOferto
Az alma, ez a sokoldalú gyümölcs, számtalan finomságot kínál a konyhában. Közülük az almás pite az egyik legkedveltebb, édességével és lédús ízével minden gasztronómiai élvezetet kínál. Ebben a cikkben három olyan almás pite receptet mutatunk be, amelyeket garantáltan imádni fogsz!
Három fenséges alma pite cecept

1. Klasszikus almás pite sűrű tésztával

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk az almát, majd meglocsoljuk citromlével.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a csipet sót. Egy másik tálban összekeverjük a vajat, cukrot, vaníliás cukrot és tojásokat.
  3. Fokozatosan hozzáadjuk a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, alaposan elkeverjük.
  4. A kapott tésztához hozzáadjuk az almát.
  5. A tésztát kivajazott és lisztezett formába öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 40-45 percig sütjük, vagy amíg a pite aranybarnára sül.
  6. A kész pitét megszórhatjuk porcukorral vagy ízlés szerint tejszínhabbal díszíthetjük.

2. Almás pite karamellöntettel

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk és kis kockákra vágjuk az almát, majd cukorral karamellizáljuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot. Egy másik tálban összekeverjük a vajat, tojásokat és tejszínt.
  3. Fokozatosan hozzáadjuk a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, alaposan elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk a karamellizált almát a tésztához.
  5. Az elkészült tésztát kivajazott és lisztezett formába öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 40-45 percig sütjük.
  6. A kész pitét további karamellöntettel díszíthetjük, vagy fagylalttal tálalhatjuk.

3. Gluténmentes almás pite kókuszbevonattal

Hozzávalók:

A bevonathoz:

A tésztához:

Elkészítés:

  1. Egy tálban összekeverjük a bevonat hozzávalóit, míg sima tésztát kapunk. Kivajazunk egy tepsit kókuszolajjal és megszórjuk kókuszliszttel.
  2. Meghámozzuk és szeletekre vágjuk az almát, majd meglocsoljuk citromlével.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a mandulalisztet, a sütőport és a csipet sót. Hozzáadjuk a tojásokat, mézet, alaposan elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk az almát a tésztához.
  5. A kapott masszát a bevonatos tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 40-45 percig sütjük.
  6. A kész pitét hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk.

Bízunk benne, hogy ezek a receptek inspirációt nyújtanak majd további ínycsiklandó ételek elkészítéséhez. Ne felejtsd el megosztani a közösségi médiában a kész ételek fotóit a #AlmásPite címkével. Jó étvágyat kívánunk!

« Önmegvalósítás művészete: Hogyan fedezd fel és fejleszd a rejtett potenciálodat A jövő technológiái: Milyen hatással vannak a mindennapjainkra? »