A nyár ugyebár a hőségről, a meleg napokról, a finom jeges limonádékról és természetesen a gyümölcsökről híres. Mi is lenne az egyik legjobb reggeli, ha nem egy gyümölcstál például? Ha a zöldségeket annyira nem szívleli, vagy csak egyszerűen több gyümölcsöt szeretne enni, akkor próbálja ki otthon az édes öntettel megbolondított gyümölcssalátát. A következő összetevőkre lesz szüksége:
100 gramm áfonya
100 gramm szeder
2 banán
2 kiwi
1 narancs
2 őszibarack
A feltéthez pedig szükséges lesz:
2 evőkanál méz
1 narancs
½ citrom
őrölt fahéj
Az elkészítése nagyon egyszerű:
Az összes gyümölcsöt fel kell vágni vagy más módot keresni, ahogy fel tudja dolgozni. Az apróra vágott gyümölcsdarabokat egy tálba kell tenni, majd lehet készíteni az öntetet. Egy fél citromból és egy fél narancsból ki kell nyomni a levet, majd összekeverni a mézzel és a fahéjjal. Az öntetet rá kell tenni a gyümölcssalátára, majd összedolgozni és már tálalhatja is uzsonnaként vagy desszertként.
Ha egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető ötletre vágyik és amihez nem szükséges sok hozzávaló, akkor a paradicsom saláta nagyszerű választás lehet.
Összetevők:
700 gramm paradicsom
1 nagy hagyma
1 evőkanál olaj
1 kanál cukor
4 evőkanál víz
2 evőkanál ecet
só, bors ízlés szerint
Első lépésként meg kell mosni a paradicsomokat, majd szeletekre vágni. Egy tálba helyezzük bele a felszeletelt paradicsomokat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és ízlés szerint fűszerezze. Egy másik tálban keverje össze az ecetet, a cukrot, a sót, az olajat a vízben. Ezt az öntetet öntsük a paradicsomos tálba. Tálalás előtt ne felejtse el alaposan összekeverni.
Nem csak a köret, a desszert és a rágcsálnivaló lehet laktató és könnyű. Akár főételként is elkészíthető ez a nagyszerű zöldségsaláta tonhallal. Tápláló és akár ebédre, vacsorára is fogyasztható.
Hozzávalók:
1 doboz tonhal a saját levében
2 nagy paradicsom vagy kisebb koktélparadicsomok
1 nagy kaliforniai paprika
2 tojás
½ doboz kukorica
joghurtos vagy majonézes öntet
újhagyma
jégsaláta
Az első lépés a jégsaláta leveleinek megmosása, hogy egy remek zöldségsalátát ehessen tonhallal. Megmosás után helyezze el egy tálban őket, a paradicsomot, paprikát, konzerv kukoricát és az újhagymát aprítsa fel és adja hozzá a jégsalátához. A tojásokat keményre főzze, majd szeletekre vágja, érdemes tojásnyomót használni. A saláta közepére öntse a tonhalkonzervet és azután az egész salátát öntet keverje össze. Kész is, mehet a tálalás és jó étvágyat kívánunk hozzá!