Öltözködési tippek

MrOferto
A következőkben néhány öltözködési tippet mutatunk be Nektek.
Öltözködési tippek

1. Ismeritek a below knee skirtöt vagy másnéven koktélszoknyát, ami egy térd alá érő szoknya, amelynek a szegélye a térd vonala alatt 3-5 centiméterrel végződik. Következő outfitünkkel ehhez a ruhadarabhoz szeretnénk egy-két tippet adni Nektek, hogy mindig a maximumot tudjátok kihozni magatokból. Elsőre többen megijednek ettől a fazontól, hiszen úgy gondolják ehhez ők túl alacsonyak, de máris mutatunk pár trükköt, amivel orvosolható ez a probléma, emellett felhívjuk a figyelmet az elkerülendő elemekre is.

A 170 cm alatti magasságú hölgyek ügyeljenek arra, hogy ennek a szűk szoknyának a derékvonalát magasra helyezzük, így ennek köszönhetően szépen nyújtani fogja az alakot. Fontos megemlítenünk a szoknya derékvonalának elhelyezése mellett a cipőnk fazonját. Ügyeljünk arra, hogy ezt a szoknyafazont ne párosítsuk bokacsizmával, se nem lapossarkúval, hiszen a célunk az alakunk megnyújtása. Az alábbi képen láthatjátok, hogy a bokacsizma mennyire feldarabolja modellünk lábát. Ha a derekadat szeretnéd hangsúlyozni, itt se felejtsük el a már annyiszor említett övünket, ha alacsonyak vagyunk, akkor ebben az esetben inkább a keskenyebbik fazont válasszuk.

Ha a magasabbak táborát (170 cm felett) erősíted, Neked kevesebb szabályt kell követned, ha koktélszoknyáról van szó. A Te esetedben, nem kell attól tartani, hogy a szoknya elvágná a lábad, és hogy ennek hatására csökkenne a magasságod. Nyugodtan válassz vastagabb övet a derekad kihangsúlyozásra, nagyon jól fog állni! Amit az alacsonyabbaktól eltérően Te nyugodtan felhúzhatsz az a lapostalpú cipő, hiszen a te alapmagasságodon nem fog rontani.

2. Sportos és mégis retro hatást keltő szettünkkel azoknak szeretnénk elsősorban kedvezni, akik még csak barátkoznak ezzel a stílussal. Láthatjátok, hogy a különböző színek használata ezen a szetten belül egyáltalán nem érződik soknak, pedig 4 teljesen eltérő színt vélhetünk felfedezni. De miért nem érződik soknak? A válasz a komplementer színeknél keresendő (komplementer színek: a színkörön egymással szemben elhelyezkedő színek). Még ha a két komplementer színünk a sárga és a lila nem is egymás mellé esik, még így is a legnagyobb világító hatásukat érik el. Ezeknek a színpároknak általában megvan a sajátsága. Ebben az esetben a sárga és a lila a legerősebb világos-sötét kontraszt. Ezt az öltözködési irányzatot color blockingnak nevezzük, amely a tavaszi-nyári öltözködési időszakban igen gyakori és népszerű. Ha te is szívesen feldobnád a külsődet és belecsempésznél egy kis üdítő érzést, segítségül hívhatod a színkört.

Párosíthatjuk a komplementer színeket (piros-zöld, kék-narancssárga, sárga-lila), esetleg dönthetünk az analóg színsor mellett is (színkör három egymást követő színe) ez igen figyelemfelhívó, mégis kellemes érzetet keltő színsor.
Fontos azt is hozzátennem, hogy a mennyiségi kontraszt alapján MINDIG, amelyik szín kisebbségbe kerül, az fog kitűnni! Így lehet tudatosan hangsúlyozni.

3. A kiegészítők varázslatos ereje. Következő összeállításunk egy rockabilly stílust idéző ruhadarab, amely visszarepít minket egyenesen az 50-es évekbe. A stílus egyértelmű sajátossága a feltűnő, színes, mintás, térdig érő ruhák. Ahogy azt már korábban is említettük, igen fontos, hogy egy ilyen ruhánál kiemeljük derekunkat, hogy ne vesszünk el a minták között. A ruha A vonalának és érdekesen kialakított gallérjának köszönhetően garantált a homokóra alak. Ehhez az outfithez egy igen feltűnő, piros, közepes magasságú cipőt választottunk, hogy ezzel is feldobjuk az alapjáraton egyszerű színekből álló ruhát. Cipőnk színével könnyen felhívhatjuk a figyelmet a hosszú, vékony lábainkra, hiszen ez a figyelemfelkeltő szín azonnal elviszi a tekintetünket a láb irányába. Ha inkább a derekunkra szeretnénk fektetni a hangsúlyt, nyugodt szívvel válasszunk egy eltérő színű látványos darabot.


4. Elegáns, mégis egyszerű a következő szettünk mottója. Láthatjátok, hogy nem szükséges egy hosszú, különleges szabású ruha ahhoz, hogy egy elegáns külsőt varázsoljunk magunknak. A fekete az örök befutó, amelyet egy nyárias, farmer hatású, crop-top jellegű felsővel párosítottunk. Sose feledkezzünk meg a kiegészítők különleges erejéről, hiszen itt is megfigyelhető, hogy ez a kis piros táska milyen sokat tesz hozzá az outfitünkhez.


« Homokórafélék: a váza Almafélék: kehely »