A körtefélék: harang

MrOferto
Elérkeztünk a következő nagy csoportunkhoz: a körtefélékhez, ezen belül is a harang testalkathoz. A harang alkat a körtefélék egy teltebb, molett verziója. Ennél a testalkatnál az elsődleges célunk, hogy az alsó- és a felsőtest közötti szembetűnő aránykülönbséget kiegyensúlyozzuk. Igaz, hogy a vásárlás ennél a testalkatnál nem feltétlen mondható könnyűnek, de nem kell megijedni, hiszen a megfelelő tudással csodás eredményt érhetünk el. Legfontosabb feladatunk, hogy amíg a felsőtestünket optikailag megnöveljük, addig az alsórészünket optikailag kisebbnek láttatjuk.
A körtefélék: harang


A harang testalkat jellemzői:

· csapott váll

· nagy fenék

· kisebb mellek

· rövid, vékonyka derék

· vastagabb comb

· erős alsó lábszár

Hogyan öltözködj harang alkat esetén?

· blézereknél jó, ha van válltömés, amelyek segítenek kiemelni a vállakat

· a lazább A vonalú nadrágok javasoltak, amelyek nem tapadnak, de nem is mondható bőszárúnak, ezek ellensúlyozzák a csípő erőteljes vonalát

· a sötétebb alsórészt részesítsd előnyben, míg a felsőrészre nyugodtan válassz mintás, fodros, feltűnő darabokat, hogy ezáltal is kiegyenlítsük a méretkülönbségeket

· szoknyánál ügyeljünk arra, hogy fenék alattig nehezebb anyagokat viseljünk

· nem túl mély kivágás, ezzel a trükkel szélesíthetjük vállainkat

· egy nagy öv kiemeli derekadat

· egy nagyobb kötött pulóver, kardigán szintén a felsőrészre vonzza a tekintetet

· ékszereknél nyugodt szívvel vállaljuk be a nagyobb darabokat, hiszen ezáltal könnyedén a mellkasunkra irányíthatjuk a figyelmet

· a tölcsér alakú sarkú cipőt neked találták ki

Harangként elkerülendő darabok:

· mintás nadrágok

· bármi réteges, nagyon színes, fodros az alsó részen

· széles V nyak

· buggyos derekú nadrág

· puffos ujj

· tapadós mellény

· hosszú zakó, mert ettől a lábaid rövidebbnek tűnnek

· zsebes nadrág, hiszen ez plusz tömeget tesz oda, ahova nem kellene

Celebsarok:

Egyik leghíresebb harang alkatú, híres személyünk: Hillary Clinton.

A következő fotókon a bal oldalon a testalkatának megfelelően, míg a jobb oldalon annak eltérően öltözött fel.

A bal és jobb oldali kép közötti hatalmas különbséget egyértelműen a blézer hossza adja. Ahogy azt már korábban említettük, a harang alkatú hölgyeknek - hiába gondolhatják először, hogy a hosszú zakó segítségével eltakarhatják nagy combjukat és hátsó felüket - ezáltal csak megrövidítik lábaik hosszát, így optikailag összenyomódnak – a csípőcsontnál elvágott hosszúságú zakó a megfelelő.

A két kép közti különbség egyértelműen a derék kihangsúlyozásánál keresendő. Láthatjuk, hogy a bal oldali képen milyen csodás sziluettet képez egy deréköv, míg a jobb oldali ruhában Hillary teljesen elveszett a ruhában.

Körtefélék: körte

És most következzék a körtefélék névadója, maga a körte alkattípus. Ha figyelemmel követted eddigi testalkattípusokról szóló blogposztjainkat, akkor a következő testalkattípus ismerősnek tűnhet, hiszen csak egy nagyon kis részletben különbözik az előzőekben említett harang típustól. A derekad vékony? A melled kicsi? A csípőd szembetűnően szélesebb, mint a vállaid? Aggodalomra semmi ok, hiszen a legtöbb nő ebbe az alkattípusba tartozik. Gyakran emlegetik az egyik legáltalánosabb típusnak is. Ennél az alkatnál a zsír általában a combokon és a csípőn jelenik meg és halmozódik fel. De gondoljunk csak bele, hogy hagyományosan még mindig a széles csípő és vastag combok azok, amelyek a termékenységet szimbolizálják, így rengeteg kultúrában igen kívánatosnak találják a körte alkatú hölgyeket.

A körte alkattípus jellemzői:

· csapott váll

· pici mellek

· nagy fenék

· hosszú, vékony derék

· vastag comb

· erős vádli

Mit viseljünk, ha a körte alkattípushoz tartozunk?

· V nyak vagy kerek nyakkivágás

· fodros, színes, feltűnő felsők optikailag nagyítják a felsőtested

· lefelé bővülő, A vonalú szoknya

· a kabátod hosszú zipzárja remekül megnyújtja az alakod

· egyenes szabású nadrágok a vastag combok miatt

· magassarkú, nyújtja az alakod és vékonyítja lábaid

· alsórészre sötét, felsőrészre világos vagy feltűnő darabokat válassz

· derékig érő blézer

· egy mutatós sál vagy egy hosszú nyaklánc segítségével is könnyen a felsőtestedre irányíthatod a figyelmet

· ha szereted a válltömést, ne fogd vissza magad!

· A vonalú ruhák, plusz előnyt jelent, ha díszes a dekoltázs

Amiket végképp kerülj el körteként:

· csípőnadrág

· ceruzaszoknya

· skinny farmer

· alsórészen feltűnő színű, szabású darabok

· sima, tapadós felsők

· bokapántos cipő, körömcipő

· a csípő legszélesebb részéig érő felsők, mert optikailag tovább szélesít

· felhajtott nadrágszár, melynek hatására még teltebbnek hat a lábad

· tulipánfazonú ruhák, ezek nagyon előnytelenek, hiszen pont azt a részt hangsúlyozzák, amit próbálunk elrejteni

Ahogy már említettem, ez az egyik legáltalánosabb női forma, ez a celebvilágban sincs másképp, hiszen olyan hírességek tartoznak ide, mint Jennifer Lopez, Beyonce vagy Drew Barrymore.

Jól látható mindhárom hírességünk mennyire odafigyel megjelenésére (vagy csak nagyon jó a személyi stylistjuk). Mindhárman a körtetípusú alkathoz tartoznak, így ennek megfelelően különböző mintákkal, színekkel ügyelnek a felsőrészük kihangsúlyozására.

Körtefélék: tekebábu

És most következzen a körtefélék utolsó altípusa, a tekebábu nevezetű alkattípus. A tekebábu, csakúgy, mint a körte típus az „A” típusú alkatokhoz tartozik, amely szerint az alsó rész jóval hangsúlyosabb, mint a felső. Ha követted előző posztjainkat, már biztosan a könyöködön jön ki mit is kell tenni ebben az esetben. Ha viszont már tudtad, hogy a tekebábuk csoportjába tartozol, de még nem tudod mit és hogyan érdemes viselni, akkor mindenképpen olvass tovább! De még mielőtt belemennénk a részletekbe, itt egy hasznos tipp az előnyös fotókért: mivel a tekebábuknak a combjuk a kritikus pontjuk, így ha az egyik kezed a csípőd mellett hagyod, a másikat pedig a combodra helyezed, máris megtörted a széles csípőd vonalát. Nagyon érdekes és hasznos tudni ezeket az apró trükköket, praktikákat egy-egy fotó elkészítéséhez.

Lássuk mit jelent tekebábunak lenni:

· comb és a fenék erősebb

· átlagos mellek

· vékony, kecses derék

· hosszú felsőtest

· rövid lábak

· vastag alsó lábszár

· lapos has

· alsó testrész hangsúlyosabb, mint a felső

(EZT MINDIG TARTSUK SZEM ELŐTT!)

Hogyan öltözködj tekebábu testalkat esetén?

· ahogyan azt már említettük az alsó rész jóval hangsúlyosabb, mint a felső, így mindenképpen ezt a felső részt kellene hangsúlyoznunk, ezt például egy masnis blúzzal vagy puffos ujjakkal érhetjük el, amelyeknek hatására kiszélesítjük a vállainkat

· a keskeny derekat egy vékony övvel mutassuk meg

· zakó/blézer esetében a gallér, csakúgy mint a masnik szintén nagyítanak

· a rövid zakó hosszítja a rövid lábakat

· cipőnél a vastagabb sarok lesz a nyerő, hiszen ez jobban illik a vastagabb lábszárhoz

· nyugodt szívvel vállaljunk be különböző mintákat a felső részünkön

· vállat kivillantó felsőrészek

· lágy esésű, sötétebb szoknya

· deréktól lefelé bővülő szoknya

· bő/egyenes szárú nadrág

Tekebábuként elkerülendő darabok:

· spagettipántos felsők

· sztreccsnadrágok

· ceruzaszoknya

· bokapántos cipők

· bokanadrágok

· fenékközépig érő zakók, hizsen ezzel rövidíted a lábaid, és a fenekedre vonzod a tekintetet, egyfajta plusz rétegként szolgál, így még nagyobbnak mutatja az alsórészt

· szűk fazonú farmerek

A cikk végére elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor is megmutatjuk nektek, ki jár hasonló cipőbe a sztárvilágban, melyik hollywoodi híresség tartozik még a tekebábuk csoportjába.

Halle Berry mindenképpen a tekebábukhoz tartozik, viszont ha megnézitek a következő képeket láthatjátok, hogy egyáltalán nem alkattípusának megfelelően öltözik.

Az alsórészen való plusz rétegként ható kiszélesítés még nagyobbnak mutatja az alsó testtájat, a mintázatról nem is beszélve.

A következő utcai viseletében a lenge, kissé nagyobb ing hatására teljesen elrejti vékony, karcsú derekát. Hiába visel mintákat a felsőtestén, alul pedig sötét színeket, teljesen elveszik bennük.

És végül, de nem utolsó sorban, Rihanna a barbadosi énekesnő is tekebábu testalkattal lett megáldva. Ebbe a vörösszőnyeges outfitjébe rögtön beleszerettünk. Csodásan kiemeli tökéletes alakját, pontosan azt láttatja, amit kell. A nagyobb bőrfelület hatására nagyobbnak hat a felsőtestrésze.

Ez a csodás fehér ruha majdnem mindenben tökéletes, hiszen csodásan megmutatja az énekesnő derekát, megvillanja vállát, sajnos a hosszú ujjal nem tudunk megbarátkozni, hiszen ez által olyan, mintha teljesen felborította volna az egyensúlyt és jóval nagyobbá tette volna felsőtestét, már-már túlzásokba esve.


« A különböző alkattípusok A magyar konyhaművészet »