Takarítás citrommal, trükkök és tippek

MrOferto
A ház takarítása nem olyan tevékenység, amelyet az emberek szeretnek. Vannak azonban olyanok, akik másként gondolkodnak, hogy ellazulnak a takarításnak köszönhetően. Ha azon emberek csoportjába tartozik, akik nem bánják ezt a tevékenységet, nézzen meg néhány citromos trükköt, amellyel a ház összes szobáját kitisztíthatja.
Takarítás citrommal, trükkök és tippek

A citromot nem kell csak ételekhez vagy italok ízesítőjeként használni, mert mindezek mellett nagy hatással van a szennyeződésekre. Könnyen megbirkózik a zsírral, szagokkal vagy száraz foltokkal. Csak tudnia kell, milyen trükköket varázsolhat elő vele, és hol fog segíteni.

Felületek és egyéb szennyeződések tisztítására szolgáló készítmény

Szeretne otthon tiszta konyhapultot, étkezőasztalt vagy WC-t vegyszerek használata nélkül? Készítse el saját házi gyógymódját mindössze 3 összetevőből. Készítsen elő fehér ecetet, citrusféléket (citrom, narancs vagy grapefruit) és egy lezárható edényt. Először nyomja ki a citrusféléket az edénybe, majd vágja le a héját. Ezután adja hozzá a citruslével teli edénybe, és öntse le az egészet fehér ecettel, hogy a gyümölcs elmerüljön az ecetben.

Még mielőtt elkezdené használni ezt az otthoni gyógymódot, helyezze a tartályt hűvös, sötét helyre, ahol további 14 napig zárva tarthatja. Ennyi idő elteltével öntse a folyadékot az edényből a flakonba, és adjon hozzá ugyanannyi tiszta vizet. Ezután csak zárja le a permetezőt, keverje össze és elkezdheti a mosható felületek tisztítását vele. Ez a tisztítószer nagyszerűen használható a konyhában, ami eltávolítja a sütéskor keletkező zsírt.

Piszkos foltok ruhaneműn

Nem kell különféle vegyszereket használnia, amelyeket az üzletben vásárolt az izzadság vagy egyéb szennyeződések miatt. Ráadásul némelyik egyáltalán nem működik, és hányszor pazarolnak pénzt az emberek csak azért, mert feltétlenül el kellett távolítaniuk a foltokat a ruhákból. De nem kell több pénzt költenie, ha eszébe jut, hogy a citrom is hasznos ezekre a szennyeződésekre.

Amint azt látja, hogy izzadságfoltok vannak a pólóján a hónaljban, vagy bármilyen más folt a ruháján, nyúljon háztartási tisztítószerekért. Először használjon szódabikarbónát, amelyet csak szórjon a szennyezett textíliára, majd adjon hozzá néhány csepp citromot, vagy dörzsölje be a területet citromhéjjal. Utána mossa ki a ruhákat a klasszikus módon, és ha olyan foltok vannak, amelyekről úgy gondolja, hogy valószínűleg nem jönnek le csak úgy, akkor áztassa be a ruhákat két órára meleg, citromlével ellátott vízbe, majd mossa ki újból.

A hűtőszekrényből áradó rossz szag

Egy másik háztartási készülék, amely kellemetlen szagot bocsáthat ki, a hűtőszekrény. Az emberek különböző típusú élelmiszereket tárolnak benne, és néha előfordul, hogy ezek egy része lejár. Ezt követően az étel megromlik, és ha nem találja meg időben, a hűtőszekrényből áradni kezdhet a rothadó szag. Annak érdekében, hogy később megszabaduljon ettől a kellemetlen mellékhatástól, használjon citromot. Egyszerűen vágja félbe. Helyezze az egyik felét az ajtóba, a másikat pedig az egyik rekeszbe.

Használja a maradék citromot légfrissítőként

Mivel már tudja, hogyan kell citrommal tisztítani a házat, és hogyan lehet megszabadulni a háztartási készülékek szagától, tudnia kell még egy trükköt. Ez különösen alkalmas azoknak, akik nem szeretnek a boltokban költeni különféle kisebb háztartási kiegészítőkre, amelyekre nincs szükség. Ha szeretné illatosítani otthonát, de nem rendelkezik a szükséges kellékekkel (gyertyák, aromalámpák, illóolajok), használhatja a klasszikus citromhéjat.

Használja például egy kifacsart citrom levét ivóvízben, a többi citromhéjat pedig vágja apró darabokra. Tegyen tiszta vizet egy edénybe, és forralja fel a tűzhelyen. Végül tegyen néhány darab citromhéjat a forrásban lévő vízbe, és forralja körülbelül 10 percig. Az edényből kiáramló füstnek köszönhetően az egész háztartás jó illatú lesz.

A citrom és a mosogatógép

Szinte minden háztartásban használnak mosogatógépet, de kevesen tudják, hogyan kell megfelelően tisztítani, vagy megbirkózni a belőle áradó szagokkal. Ha ez a helyzet Önnél, és kellemetlen szagot érez, amikor kinyitja a készüléket, próbáljon citromot használni. Először nézze meg a mosogatógép alján lévő szűrőt, és mossa ki belőle az összes ételmaradékot. Ezután tegye vissza a helyére, és tegye a citromhéjat a mosogatógépbe. Végül futtassa a mosogatógép programot magas hőmérsékleten, majd mosogatás után vegye ki az edényeket és dobja ki a maradék citromhéjat. Ennek a trükknek köszönhetően gyönyörűen tiszta és illatos mosogatógépe lesz.


« Helyes és elegendő folyadékbevitel főleg nyáron Szeretett édességünk: a kürtőskalács »